فهرست مطالب

Journal of English Language Pedagogy and Practice
Volume:4 Issue: 8, Spring - Summer 2011

  • تاریخ انتشار: 1389/02/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • بهرام بهین، آسو بایزیدی* صفحات 1-26

    الگوهای واژه گزینی (شیوه ی ایجاد پیوند بین کلمات و مفاهیم) از زبانی به زبان دیگر متفاوت است. مطالعه ی حاضر تاثیر الگوهای واژه گزینی زبان اول بر پردازش کلمات در زبان دوم را در یک زمینه ی جمله ای مورد بررسی قرار میدهد. تمرکز این تحقیق بر روی مواردی میباشد که در آن دو معنای متفاوت یک کلمه ی چند معنا در فارسی به دو کلمه متفاوت در انگلیسی ترجمه می شوند. مثلا، در زبان فارسی کلمه ی "ماه" بر هر دو مفهوم ماه (آسمان) و ماه (سال) در زبان انگلیسی دلالت میکند. در این مطالعه، پردازش ترجمه های انگلیسی لغات فارسی چند معنا مانند "ماه" در یک آزمون قضاوت نابهنجاری معنایی مورد بررسی قرار میگیرد. شرکت کنندگان در این تحقیق به دو نوع جمله واکنش نشان دادند: جملات نابهنجار آزمایشی که در آن یکی از آن دو کلمه انگلیسی در زمینه ای بکار برده شده است که جای کلمه ی مناسب دیگر را گرفته است، و جملات نابهنجار گواه که در آن همان کلمه در زمینه ای بکار برده شده است که هیچکدام از آن دو کلمه مناسب نبودند. از شرکت کنندگان خواسته شد که با حداکثر سرعت و دقت تصمیم بگیرند که آیا کلمه ی آخر میتواند جمله را بطور معنادار تکمیل کند (جواب بلی) و یا اینکه کلمه ی آخر از نظر معنایی غیر قابل قبول است (جواب خیر). زمان واکنش شرکت کنندگان برای جوابهای خیر صحیح و میزان خطای آنها در مورد جوابهای بلی ثبت گردید. هم در تحلیل داده های مربوط به زمان واکنش و هم در تحلیل داده های مربوط به میزان خطا، تاثیر نوع جمله و همچنین تاثیر متقابل بین نوع جمله و سطح بسندگی زبانی شرکت کنندگان مشاهده گردید. نتایج بدست آمده با توجه به فعال سازی ویژگیهای معنایی معادل ترجمه ای زبان اول کلمات زبان دوم مورد بحث قرار گرفته اند. یافته های این مطالعه رهنمودهایی برای روش های یادگیری و آموزش لغات در زبان دوم بدست میدهند.

    کلیدواژگان: واژگان دوزبانه، الگوی واژه گزینی، پردازش واژگان، چندمعنایی، معادل ترجمه ای
  • فاطمه بهجت*، مرتضی یمینی صفحات 27-49
    هدف از انجام تحقیق حاضر این بود که اولا کدامیک از ابزارهای اینترنتی موجود از قبیل بلاگها، ویکی ها و پادکستها میتوانند بطور موثرتری به یادگیری نگارش دانشجویان زبان انگلیسی کمک کنند ودوما آیا جنسیت دانشجویان نقش مهمی در عملکرد بهتر آنان ایفا میکند یا خیر. بدین منظور، 156 دانشجوی سال دوم رشته زبان که در دانشگاه های آزاد اسلامی واحد شیراز، آباده و غیرانتفاعی زند تحصیل مینمودند انتخاب شدند. پس از اینکه دانشجویان به سه گروه تقسیم شدند ، یک پیش آزمون نگارش گرفته شد و نتیجه نشان داد که همه دانشجویان از نظر توانایی نگارش انگلیسی همگون هستند. به هر کدام از این سه گروه آموزش نگارش با استفاده از ابزار اینترنتی ویژه ای داده شد: یک گروه از طریق وبلاگ، گروه دوم ویکی و سومین گروه پادکست. پس از یک دوره دوماه و نیم، دانشجویان دریک پس آزمون نگارش شرکت کردند. مقایسه اختلاف نمرات پیش و پس آزمون نشان داد علیرغم اینکه که قدرت نگارش دانشجویان در هر سه گروه افزایش داشته، از نظر آماری تفاوت عملکرد آنان در گروه های مختلف معنادار نبوده است. بدین ترتیب، هر سه ابزار اینترنتی به یک نسبت به یادگیری نگارش دانشجویان کمک نموده است. از طرف دیگر نتایج حاصل از این تحقیق نمایانگر این بود که جنسیت دانشجویان هیچ نقشی در عملکرد آنان در گروه های مختلف نداشته است. نتایج حاصله از این مطالعه به مدرسین زبان کمک میکند تا از ابزارهای موجود در اینترنت بخصوص ابزارهای یاد شده، در جهت ارتقاء دانش زبانی فراگیران ،صرفنظر از جنسیت آنان، استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: یادگیری زبان انگلیسی، آموزش نگارش، پادکست، وبلاگ، ویکی
  • محمدرضا حسین نژاد*، محمدرضا ملاحسینی صفحات 50-77

    تاثیر بازخوردهای اصلاحی بروی صحت ساختاری  فعالیت های برون دادی از قبیل بازسازی متون، فعایت های ویرایشی، نوشتار با کمک تصاویر و غیره بدرستی انجام نگرفته است. بر اساس نظراتی مانند اینکه با استفاده از فعالیت های برون دادی و بازخوردهای اصلاحی به عنوان دو متغیر مستقل در یک تحقیق، محقق قادر نمی باشد تا نتایج حاصله از تحقیق را به یکی از آن دو نسبت دهد، این پژوهش سعی دارد تا تاثیر بازخوردهای اصلاحی نوشتاری را بروی صحت دستوری فعالیت های برون دادی در طول تحقیق و همچنین تاثیر کلی آنان را در یادگیری ساختار دستوری مورد نظر از طریق دو تست بسنجد. بدین منظور 93 نفر از زبان آموزان سطح متوسط از طریق تست تاقل انتخاب و به سه گروه تقسیم شدند. به گروه اول نوع بازخورد اصلاحی مستقیم، گروه دوم بازخورد اصلاحی غیر مستقیم، و به گروه کنترل هیچ بازخورد اصلاحی داده نشد.  با توجه به سوال اول تحقیق که سعی داشت میزان پبشرفت زبان آموزان را از نخستین فعالیت برون دادی به دومین فعالیت در طی ده جلسه بسنجد، بررسی این فعالیت ها نشان داد که زبان آموزانی که فرصت دریافت بازخوردهای اصلاحی مستقیم یا غیر مستقیم به آنها داده شده است، رشد چشمگیری از نظر دستوری داشته اند. به منظور پاسخ به سوال دوم این تحقیق که موضوع یادگیری ساختار را از طریق دو تست مورد بررسی قرار می داد، بار دیگر نتایج بیانگر این مهم بود که عملکرد دو گروه هدف که بازخورد اصلاحی دریافت کرده اند موفق تر بوده است. گفتنی است که از بین این دو بازخورد اصلاحی نوشتاری ، بازخورد اصلاحی مستقیم نسبت به نوع غیر مستتقیم در آزمون تولیدی نتیجه بهتری بهمراه داشته است اما در خصوص آزمون بازشناختی تفاوت چشمگیری بین تاثیر این دو بازخورد اصلاحی نبوده است.

    کلیدواژگان: بازخورد مستقیم، بازخورد غیرمستقیم، برون داد
  • فرخ لقاء حیدری* صفحات 78-98

    هدف این مطالعه بررسی نقش دو فرایند بازنگری-شفاهی چند مرحله ای به عنوان ابزار ارایه بازخورد بر پیشرفت نوشتار استدلالی زبان آموزان ایرانی بود. 45 دانشجوی زبان انگلیسی بطور تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. به افراد سه گروه سه تکلیف نوشتار استدلالی داده شد که هریک نیازمند سه پیش نویس مجزا بود. افراد گروه کنترل انشاءهایشان را در پاسخ به بازخورد کتبی معلم اصلاح نمودند، درحالیکه افراد دو گروه آزمایش گفتگوهای بازنگری-شفاهی با معلم یا همتای خود را تجربه کردند. دو دسته داده ی کمی و کیفی گردآوری شد: انشاءهای استدلالی نوشته شده در ابتدا و انتهای دوره و مصاحبه. نتایج بخش کمی مطالعه حاکی از عملکرد بهتر معنادار دو گروه آزمایش بود. بعلاوه، طبق نتایج مصاحبه، تفاوت هایی در رابطه با تاثیر بازخورد دریافت شده بین دو گروه آزمایش مشاهده گردید. افراد گروه همتا-محور توجه بیشتر به ساختارهای بلاغی و توانایی اصلاح خطاهای سطحی را گزارش کردند. در حالیکه، گروه بازنگری معلم-محور مسایل نوشتاری کلی تر از جمله محتوی، ساماندهی ایده ها، و گفتمان را بیان نمودند. نتایج بدست آمده خاطر نشان می سازد که شکل دهی مشترک نقش های مشارکتی و تلفیق خاص مذاکره و حمایت به معلم اجازه میدهد تا فضای مذاکره ی حمایتی و پشتیبانی متناسب با دانش فراگیران را در گروه معلم-محور ارایه دهد تا مشارکت بیشتر فراگیر را باعث شود.

    کلیدواژگان: بازنگری-شفاهی چند مرحله ای، مذاکره، حمایت، نوشتار استدلالی
  • رویا خویی*، سارا پایدار نیا صفحات 99-121

    در حیطه آزمون سازی و اندازه گیری، ارزیابی مهارت های شنیداری، علیرغم اهمیت بالای آن ، کمتر مورد توجه و درک متخصصین قرار گرفته و از پیشرفت کمتری نسبت به آنها برخوردار بوده است. اهمیت این حیطه بیشتر ریشه در تاثیرات بازگشتی آن روی تمرین های کلاسی دارد. با توجه به نقش شایان توجه آزمون های شنیداری در اندازه گیری معلومات زبانی فراگیرندگان، از آن ها انتظار میرود که از روایی سازه ای بالایی برخوردار باشند. پژوهش حاضر به منظور بررسی روایی سازه ای سه نوع متفاوت از آزمون های شنیداری شامل آزمون های چهار جوابی، پر کردن جای خالی در خلاصه متن، و پر کردن در متن دست نخورده با هدف اندازه گیری مهارت شنیدن فراگیران زبان انگلیسی به عنوان یک زبان خارجی انجام شد. برای دستیابی به هدف تحقیق، سه متن با سطح دشواری نسبتا یکسان برای ساخت نه آزمون شنیدن برای درک مفهوم  مورد استفاده قرار گرفتند. سپس این آزمون ها بر اساس طرح موازنه ای به 91 زبان آموز همگون داده شدند. تحلیل آماری داده ها نشان داد که آزمون چهارجوابی از بالاترین میزان روایی سازه ای برخوردار بود. بعلاوه، بعد از مقایسه ی نتایج آزمون ها با استفاد هاز آزمون ANOVA یکطرفه، نتیجه گرفته شد که آزمون پر کردن جای خالی در متن دست نخورده از همه ی آزمون ها دشوارتر و آزمون چهارجوابی از همه ی آن ها برای شرکت کنندگان در پژوهش آسان تر بود.

    کلیدواژگان: روایی سازه ای، تحلیل عاملی، فعالیت پر کردن جای خالی، پر کردن جای خالی در خلاصه متن (آزمون شنیداری cloze خلاصه، آزمون چهار جوابی
  • امیر مرزبان*، مجید نوروزی صفحات 122-145

    متعاقب مطالعاتی که تاثیرمثبت طراحی قبل از فعالیت درسی را بر عملکرد نوشتار زبان آموزان گزارش کرده اند، تحقیق حاضر بر آن است که تاثیرات احتمالی جلب توجه زبان آموزان را به سوی معنا و صورت زبانی نوشتاردر قالب زمان های یک دقیقه ای و پنج دقیقه ای بسنجد.  48  زبان آموز سطح متوسط مهارت زبانی به صورت تصادفی انتخاب و به شش گروه تقسیم و هر کدام یک فعالیت نوشتاری روایی را تحت شرایط طراحی صورت محور،  معنا محور و هدایت نشده در زمان های یک دقیقه ای و پنج دقیقه ای انجام دادند. عملکرد آنها از طریق آزمون های میزان صحت و سرعت اندازه گیری و نتایج آن با استفاده از آزمون تحلیل واریانس بررسی گردید. مقایسه هایی که در شرایط طراحی یک دقیقه ای انجام گرفت نشان داد طراحی صورت محور منجر به نتایج بهتری نسبت به دو گروه دیگر از نقطه نظر سرعت و صحت می شود و نتایج مشابه ای تحت شرایط پنج دقیقه ای بدست آمد. نتایج همچنین نشان داد شرایط طراحی پنج دقیقه ای باعث افزایش بیشتر سرعت نوشتار نسبت به صحت نوشتار میشود که این بر خلاف شرایط نوشتار یک دقیقه ای می باشد.

    کلیدواژگان: طراحی راهبردی، طراحی هدایت شده، طراحی هدایت نشده، طراحی صورت محور، طراحی معنا محور
  • حمید نیکبخت* صفحات 146-174

    در این مقاله به بررسی  وضیعت رو به بهبود آموزش تلفظ و دیدگاه های کنونی بر آن و همچنین شیوه های نوآورانه به همراه تکنیکها و روش های یادگیری و آموزش تلفظ پرداخته شده است. شیوه های آموزش تلفظ طی دهه های اخیربه خصوص پس از جنبش اصلاحات  دستخوش تغییرات زیادی شده است. آموزش تلفظ به صورت خاص برای اولین بار در متد صوتی-زبانی پدیدار گردید و در تدریس زبان به شیوه گویایی ادامه یافت؛ هر چند که روش های آموزش تلفظ تاریخچه ای بس طولانی دارد. در این مقاله ، محقق به مطالعه دقیق عامل های موثر بر یادگیری تلفظ پرداخته است. مطالعه ای که در تسهیل کردن آموزش و فراگیری تلفظ به صورت گسترده ای کمک خواهد کرد. سپس، در ادامه مقاله تمرکز عمدتا بر قابل فهم بودن تلفظ به عنوان هدفی واقع بینانه تر در آموزش و تعلیم تلفظ خواهد بود. و همچنین، پیشنهاداتی برای آموزش تلفظ ارایه و نشان داده شده است که آموزش تلفظ در کلاس های یادگیری زبان به عنوان زبان خارجه با ارایه به روزترین و موثرترین شیوه های تدریس تلفظ بسیار آسان و ثمربخش خواهد بود که در این مقاله مجموعه ای متنوعه از این شیوه ها و تکنیکها معرفی می گردد. نهایتا، محقق روش های کنونی و نوین آموزش تلفظ را به اختصار ذکر کرده و بینش های جدیدی در تعلیم تلفظ ارایه می دهد.

    کلیدواژگان: آموزش تلفظ، شیوه های نوآورانه، قابلیت فهم، تکنیکها، روش ها
  • نسیم شنگر فام، ندا رهنما رودپشتی صفحات 175-207

    پژوهش حاضر،  در وهله اول، تلاشی در جهت بررسی رابطه میان تفکر نقادانه، خودکارآمدی و پنداشت تدریس اثربخش مدرسان زبان انگلیسی است. بعلاوه محققان تلاش نمودند تا بیازمایند که کدامیک از متغییرها (تفکر نقادانه یا خودکارآمدی) پیش بینی کننده بهتری برای تدریس اثربخش هستند. به منظور نیل به این هدف، میزان توانایی تفکر نقادانه 143 نفر از مدرسان زبان انگلیسی بوسیله پرسشنامه تفکر نقادانه Honey (2000) بدست آمد. همچنین، احساس خودکارآمدی آنان با استفاده از مقیاس احساس خودکارآمدی مدرس Tschannen-Morgan & Hoy (2001) مورد ارزیابی قرار گرفت. علاوه بر این، پنداشت آنان از تدریس اثربخش توسط پرسشنامه تدریس اثربخش Bell (2005) تعیین گردید. نتایج بدست آمده حاکی از این بود که به لحاظ آماری رابطه معناداری میان تفکر نقادانه و احساس خودکارآمدی مدرسان با پنداشت تدریس اثربخش ایشان وجود دارد. با این وجود، تنها دو مولفه تفکر نقادانه با عناوین تحلیل و سنجش، با پنداشت تدریس اثربخش رابطه معنادار داشتند. همچنین، مولفه های تفکر نقادانه رابطه معناداری با مولفه های پنداشت اثربخش داشتند. افزون بر این، نمایان شد که رابطه معنادار مثبتی میان  تمامی مولفه های خودکارآمدی و پنداشت تدریس اثربخش به طور کلی و مولفه های آن وجود دارد. در پایان تجزیه و تحلیل رگرسیون نشان داد که احساس خودکارآمدی، پیش بینی کننده بهتری در مقایسه با تفکر نقادانه برای پنداشت تدریس اثربخش مدرسان است، هرچند که تفاوت چندان قابل ملاحظه نبود. این تحقیق، فواید ضمنی ای را برای آماده سازی و آموزش مدرسان زبان انگلیسی دارا می باشد.

    کلیدواژگان: تفکر نقادانه، خود کارآمدی، پنداشت تدریس اثر بخش
  • الهام قلی نیا صفحات 208-227

    این مطالعه تاثیر تدریس استراتژی های شناختی و فراشناختی خواندن را برروی توانایی درک مطلب زبان آموزان ایرانی بررسی می کند.ابتدا یک تست تعیین سطح از دو گروه به تعداد شست نفر به منظور اطمینان از هم سطح بودن فراگیران گرفته شد. دو گروه متشکل از سی دانش آموز با رده سنی هفده تا نوزده سال در مقطع متوسطه برای این مطالعه انتخاب شدند. به طور تصادفی٬ یکی از گروه ها به عنوان گروه شاهد و دیگری به عنوان گروه تجربی در نظر گرفته شدند. سپس یک پیش آزمون از زبان آموزان هر دو گروه گرفته شد و آزمون  Tبر روی نمرات پیش ازمون فراگیران به منظور اطمینان بیشتر از هم سطح بودن شرکت کنندگان در مهارت خواندن اعمال شد. بعد از اطمینان از همسانی سطح ورودی گروه ها ٬ استراتژی های شناختی و فرا شناختی (استفاده از عنوان و حدس زدن معنی کلمه از بافت) در طول هفت جلسه به فراگیران تدریس شد. سپس ازمون T بر روی نمرات پس ازمون هر دو گروه به منظور بررسی تاثیر تدریس استراتژی ها بر روی گروه تجربی انجام شد. نتایج نشان داد که تدریس استراتژی  محور خواندن تاثیر مثبت و معنی داری بر روی توانایی درک مطلب زبان اموزان دارد. این یافته ها نشان می دهد که تدریس زبان های خارجی در محیط های اکادمیک مخصوصا برای بزرگسالان می بایست به همراه آموزش مستقیم و عملی استراتژی ها باشد. نتایج این مطالعه برای طراحان کتب درسی٬ برنامه ریزان و تربیت معلم می تواند مفید باشد.

    کلیدواژگان: استراتژی های یادگیری زبان، خواندن، درک مطلب خواندن، استراتژی خواندن، استراتژی های شناختی، استراتژی های فراشناختی
  • باقر یعقوبی*، فاطمه مظفری صفحات 228-259

    دانشگاه مازندران پژوهش های انجام شده در زمینه نحوه پرسش معلمان در تعاملات کلاسی،عمدتا کمی و معطوف به شناسایی انواع پرسش ها و نقش آنها درمرتفع ساختن ابهامات مفهومی در یادگیری بوده است. پژوهش حاضر با بهره گیری از تیوری اجتماعی- فرهنگی ویگوتسکی و دیدگاه گفتگوکاوی، به بررسی کیفی رابطه ممکن بین پرسشهای معلمان زبان انگلیسی وایجاد وبستر سازی فضای یادگیری می پردازد. جهت جمع آوری داده ها، میانکنش های یازده کلاس (هفت معلم) ضبط و تصویربرداری شد؛ سپس تعاملات ضبط شده به صورت نوشتاری تهیه گردید.تحلیل نوبت به نوبت تعاملات نشان داده است که صرفا تعداد اندکی از پرسشهای معلمان فرصت های مشارکت و فضای یادگیری موثری را برای زبان آموزان ایجاد می کنند. علاوه بر این، چهار نوع پرسش موثرشناسایی شد: پرسشهایی که پاسخگویی را آسان تر می کنند، پرسشهایی که ابعاد اساسی بحث را برجسته می کنند، پرسشهایی که نظر سایر زبان آموزان را می پرسند وپرسشهای متوالی که تعامل را ادامه می دهند.  مشاهدات و تحلیل ها نشان می دهد که پرسشهای معلمان تنها برای یافتن پاسخ از سوی زبان آموزان نیست بلکه آنها ابزارهای تعاملی مناسبی در جهت درک و مشارکت بیشتر زبان آموزان درتعاملات کلاسی هستند.

    کلیدواژگان: تعاملات کلاسی، پرسشهای معلمان، فرصت مشارکت و یادگیری، بستر سازی فضای یادگیری، گفتگوکاوی
|
  • Bahram Behin, Aso Bayazidi * Pages 1-26

    Lexicalization-patterns, the way words are mapped onto concepts, differ from one language to another. This study investigated the influence of first language (L1) lexicalization patterns on the processing of second language (L2) words in sentential contexts by both less proficient and more proficient Persian learners of English. The focus was on cases where two different senses of a polysemous word in Persian are realized by two independent words in English. For example, Persian uses ‘اهѧم ‘to refer to both ‘moon’ and ‘month’ in English. In the present study, the researchers examined the processing of English translations (moon, month) of polysemous Persian words such as ‘اهѧم ‘in a semantic anomaly judgment task. The participants who were two groups of more proficient and less proficient Persian learners of English were presented with two types of anomalous sentences: anomalous test sentences in which one of the two English words (e.g., month) was used in a context where the other word (e.g., moon) was appropriate (e.g., “A pleasant thing to watch at night is a full month”) and anomalous control sentences in which the same word was used in a context where neither of the two words was appropriate (e.g., “A pleasant thing to eat at night is a full month”). The participants were asked to judge, as quickly and accurately as possible, whether the final word could complete the sentence meaningfully (YES response) or whether the final word was semantically unacceptable (NO response). The participants’ reaction time (RT) for correct No responses and their error rates were recorded using DMDX, a psycholinguistics experimentation software package. Using two General Linear Model Repeated Measures, a main effect of sentence type was obtained in the analysis of both RT and errors. Also, there was an interaction between sentence type and proficiency level in the analysis of both RT and errors. The results are discussed in terms of the activation of the semantic specifications of L1 translation equivalent of L2 words.

    Keywords: Bilingual Lexicon, Lexicalization Pattern, Lexical Processing, polysemy, Translation Equivalent
  • Fatemeh Behjat *, Mortaza Yamini Pages 27-49
    One of the promises of web-based education is to help students take control of their learning pace as the basic requirement of language learning is being life-long. The purpose of the present study was to find out which of the e-tools -- weblogs, wikis, or podcasts -- can better help EFL learners excel in their writing skill. To this end, 156 Iranian sophomore students majoring in English and studying at Islamic Azad University, Abadeh and Shiraz Branches and the Zand Institute of Higher Education were selected based on random sampling as participants. As the design of the study was a pre-experimental one, there were three experimental groups involved but no control group. Before the instruction, the participants were given an essay writing test, whose results were used to divide them into three groups. Two of the groups received in-class instruction and were assigned out-of-class activities through weblogs and wikis. The third group received the instruction through podcasts. The treatment lasted for two and a half months and at the end, another essay writing test was given to all groups. A two-way ANOVA for the comparison of the participants' gain scores indicated that using the tools available on the Internet could lead to improvement in the EFL students writing abilities, and gender was not a determining factor. The study reveals the fact that web tools, in general, and blogs, wikis, and podcasts, in particular, can foster EFL students’ writing skills and teachers can use them as supplements in their language instruction.
    Keywords: foreign language learning, Podcasts, Web-Based Instruction, Weblogs, Wikis, writing skill
  • MohammadReza Hasannejad *, MohammadReza Mollahosainy Pages 50-77

    The effect of error feedback on the accuracy of output task types such as editing task, text reconstruction task, picture cued writing task, and dictogloss task, has not been clearly explored. Following arguments concerning that the combination of both corrective feedback and output makes it difficult to determine whether their effects were in combination or alone, the purpose of the present study is to document the role of teachers’ feedback in improving the accuracy of linguistic form in output tasks and in acquiring target form. To this end, this study compared three groups of Iranian intermediate learners (N= 93), one with direct grammar feedback, the other one with indirect grammar feedback and the last one with no grammar feedback. In terms of the target form uptake from first to subsequent text reconstruction tasks, the analysis of the data obtained within ten treatment sessions indicated that the participants, who received written corrective feedback compared to those who did not, progressed significantly from the first to the subsequent output tasks. In terms of learning, the learners who had the opportunities for receiving feedback performed significantly better than those in non- feedback condition on the production and recognition post- tests although explicit feedback rather than implicit feedback led to greater learning of target form on the production test, but no significant differences were found in relative efficacy of the two written corrective feedback types as far as the result of the recognition test was concerned.

    Keywords: Explicit Feedback, Implicit Feedback, Output
  • Farrokhlagha Heidari * Pages 78-98

    The purpose of this study was to explore the role of two multi-step oral-revision processes as feedback providing tools on Iranian EFL learners’ argumentative writing achievement. The participants taking part in this study were 45 Iranian EFL students who were randomly assigned into three groups. The participants of the groups were given three argumentative writing assignments, each assignment demanding three separate drafts. In the control group, the participants revised their essays in response to teacher's written feedback, while the participants of the two experimental groups experienced oral-revision talks with their teacher or a peer. Two sets of quantitative and qualitative data were collected: Argumentative essays written at the beginning and the end of the semester and interviews. The results of the quantitative aspect of the study revealed the significant outperformance of the two experimental groups. Moreover, the data provided through interviews revealed some differences in terms of the effectiveness of feedback between the two experimental groups. The participants of the peer-led group reported more awareness of the rhetorical structures and an ability to revise surface errors. While, the teacher-led group reported more global writing concerns like content, organization of ideas,   and discourse. The obtained results point out that the mutual co-construction of participation roles and certain combinations of negotiation and scaffolding let the teacher provide a supportive conversational environment and assistance in accordance with the proficiency of learners of the teacher-led group to promote greater learner participation.

    Keywords: Multi-step Oral Revision, Negotiation, scaffolding, Argumentative Writing
  • Roya Khoii *, Sara Paydarnia Pages 99-121

    The assessment of listening abilities is one of the least understood, least developed and, yet, one of the most important areas of language testing and assessment. It is particularly important because of its potential wash-back effects on classroom practices. Given the fact that listening tests play a great role in assessing the language proficiency of students, they are expected to enjoy a high level of construct validity. The present study was dedicated to investigating the construct validity of three different test formats, namely, multiple-choice, gap filling on summary (also called listening summary cloze), and fill-in-the-blank, used to evaluate the listening comprehension of EFL learners. In order to achieve the purpose of the study, three passages with relatively similar readability levels were used for the construction of 9 listening tests, that is, each appeared in three formats. Following a counter-balanced design, the tests were administered to 91homogeneous EFL learners divided into three groups. The statistical analysis of the results revealed that the multiple-choice test enjoyed the highest level of construct validity. Moreover, a repeated measure one-way ANOVA demonstrated that the fill-in-the-blank task was the most difficult with the MC test as the easiest for the participants.

    Keywords: Construct validity, factor analysis, Gap Filling On Summary (Listening Summary Cloze), Multiple-Choice Items, Fill-In-The-Blank Task
  • Amir Marzban *, Majid Norouzi Pages 122-145

    Following previous studies reporting a beneficial effect for pre-task planning on learners' task performance, the present research takes into account the possible effects of directing learners' attention to meaning and form of language on their written production while they have one- and five-minute strategic planning time. The study randomly categorized 48 intermediate learners of English into six groups and asked them to undertake a narrative task under formfocused, meaningfocused, and unguided planning conditions each with one or five minutes of strategic planning time. Their performances were analyzed by a set of fluency and accuracy measures whose results were put into one-way ANOVA. As for the comparison under one-minute planning condition, formfocused planners outperformed the other two groups in both measures. Similar results were obtained under the five-minute planning condition. The results also showed that five-minute planning condition enhanced the learners' fluency of production more than their accuracy, unlike one-minute planning condition. It is proposed that the formfocused planning condition better promotes writing processes than meaningfocused and unguided planning conditions; besides, the longer the planning time is, the more fluency is fostered whereas the shorter the planning time is, the more accurate the learners' production would be.

    Keywords: Strategic Planning, guided planning, unguided planning, form-focused planning, meaning-focused planning
  • Hamid Nikbakht * Pages 146-174

    This study aims to represent the developing status of pronunciation teaching and presents the current perspectives on pronunciation learning and teaching, coupled with innovative approaches and techniques/activities. It is argued that pronunciation teaching methodologies have changed over decades since the Reform Movement. The exact status of teaching pronunciation appeared first in the Audio Lingual Methods and continued in the Communicative Language Teaching methods; however, the ways of teaching pronunciation have explicitly a long history. In this study, the researcher scrutinizes the most influential factors in pronunciation learning, the knowledge of which can by and large facilitate both the teaching and the acquisition of pronunciation. Next, the focus of the article will be placed mainly on pronunciation intelligibility as a more realistic purpose of pronunciation pedagogy and instruction. Additionally, the article discusses a number of suggestions for teaching pronunciation and indicates that the teaching of pronunciation can be made more effective and facilitative in the EFL classrooms by offering some state-of-the-art teaching approaches to pronunciation convenient to EFL environment, along with a set of diverse techniques/activities. Finally, the study outlines the current innovative approaches and gives new insights into pronunciation instruction.

    Keywords: Teaching Pronunciation, Innovative Approaches, Intelligibility, Techniques, Activities
  • Nassim Shangarffam, Neda Rahnama Roud Poshti Pages 175-207

    The present study was an attempt, in the first place, to observe whether there was any significant relationship among teachers’ critical thinking, self-efficacy, and perception of effective teaching. Moreover, the researchers tried to examine which variable was a better predictor of perception of effective teaching. To this end, the measures of the critical thinking ability of 143 EFL teachers were obtained using Honey’s (2000) Critical Thinking Questionnaire(adopted from Naieni, 2005). Also, their sense of efficacy was estimated utilizing Tschannen-Moran and Hoy’s (2001) Teachers’ Sense of Efficacy Scale. Moreover, their perception of effective teaching was determined employing Bell’s (2005) Effective Teaching Questionnaire. The results revealed a statistically significant relationship between both critical thinking and self efficacy of teachers and their perception of effective teaching. However, only two of the components of critical thinking, namely analysis and evaluation, were correlated with perception of effective teaching. Also, critical thinking components had a significant relationship with perception of effective teaching components. Additionally, it was found that there was a positive relationship between all components of self efficacy and perception of effective teaching and its components. Finally, the regression analysis showed that self efficacy was a better predictor of teachers’ perception of effective teaching in comparison with critical thinking though the margin of difference was not that large. This study has implications for the EFL teacher preparation and education programs.

    Keywords: critical thinking, Self-efficacy, effective teaching
  • MohammadAli Torabi *, Elham Gholinia Pages 208-227

    The demands of the changing world impose on learners the need to become autonomous readers. This places a responsibility on the shoulders of the teachers to develop an approach to teaching reading which will help readers become independent strategic ones. The purpose of this study is to investigate the effect of teaching reading strategies on the development of reading comprehension of Iranian EFL learners. An experimental design was adopted to accomplish this investigation. To do so, two intact classes of 35 students were selected. Then to find out the homogeneity of the participants, Oxford Placement Test was administrated to both classes’ among whom 60 students who scored above 47 were selected as homogeneous and were assigned to two experimental and control groups. The students in the experimental group participated in 10 sessions and were taught two strategies of reading comprehension: activating background knowledge and contextual strategies. At the same time, the materials in the control group were taught through conventional methods of reading and translating the texts into Persian. In the 10th session, the post-test was administrated to both groups. The results of the t-test confirmed the positive effect of reading strategies instruction on the development of reading comprehension ability. These findings may furnish language teachers with the empirical evidence that capitalizing on the students' awareness of the strategies and helping them to use these strategies will significantly develop their reading abilities.

    Keywords: Reading, reading comprehension, Language Learning Strategies (LLSs), Strategy-Based Instruction (SBI), reading strategy, Cognitive Strategy, metacognitive strategy
  • Baqer Yaqubi *, Fatemeh Mozaffari Pages 228-259

    Questioning practice constitutes one of the typical and fundamental interactional tools in L2 teaching. Much L2 research on teacher questions has been quantitative studies focusing on identifying question types and their roles in language acquisition and meaning negotiation. However, by drawing on conversation analysis within a sociocultural perspective, this study examines qualitatively how EFL teacher questions can scaffold learning processes. The data were collected through videotaping EFL classroom interaction. Eleven sessions of seven intermediate-level teachers in private language schools were recorded. Through the microanalysis of the transcribed data, the study found that EFL teachers vary in their structuring of unfolding question-answer sequences and that only a small number of teacher questions tended to provide learning opportunities. Four question types providing scaffolded assistance were identified: simplifying questions, marking questions, prompting questions and asking-for-agreement questions. This study contributes to understanding how the interactive nature of the questions teachers pose can shed light on the connection between teachers’ practices and students’ learning across unfolding sequence. It argues that teacher questions are more than elicitation techniques; they are mediational interactional tools to assist participation and comprehensibility. Some examples illustrating these communicative moves of questions and their scaffolding functions are provided. The implications for teacher education are also discussed.

    Keywords: Classroom Interaction, teacher questions, unfolding sequence, participation, learning opportunity, scaffold, conversation analysis